Onderhoud auto Kia gereedschap

 

 

Onderhoud Tesla

Elke auto heeft onderhoud nodig, zo ook uw Tesla! Gezien het aantal elektrische componenten op een Tesla, is het van belang om uw elektrisch voertuig tijdig te voorzien van onderhoud. Hiermee waarborgt u optimale prestaties, duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid. 

De werkplaats is voorzien van de meest moderne apparatuur en tools! Dit geeft ons de mogelijkheid om een goede diagnose te stellen en om uw Tesla goed te onderhouden.
 

Elektrische auto, ander soort onderhoud

Hybride en elektrische auto's hebben ander onderhoud nodig dan auto's op brandstof.

Anders dan auto’s met een verbrandingsmotor, heeft een Tesla niet het gebruikelijke onderhoud. Bij uw Tesla hoeft namelijk geen rekening gehouden te worden met bijvoorbeeld  olieverversing, vervanging van brandstoffilters of bougies en reparaties van mechanische onderdelen. Een elektrische voertuig heeft deze onderdelen niet waardoor er ander onderhoud benodigd is. Elektrische voertuigen bestaan voornamelijk uit elektrische componenten, zoals de accu, remvoering en het koelsysteem.

U zou misschien denken dat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft. Dat is niet juist. In uw Tesla zitten elektrische componenten die geregeld gecontroleerd moeten worden. Denk hierbij aan accu’s, oplaadsystemen, elektromotoren en het koelsysteem. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, periodiek gecontroleerd worden. Tevens wordt er tijdens periodiek onderhoud het interieurfilter en remvloeistof vervangen. Het interieurfilter van een Tesla is gelijkwaardig aan iedere brandstofauto in dezelfde klasse. De interval voor vervanging ligt vaak rond de 20.000 km of 12 maanden. Dit vanwege het microfilter dat veel luchtbacteriën en pollen opvangt.

In het geval van Tesla is het dus noodzakelijk om iedere 20.000 kilometer een onderhoudsbeurt in te plannen bij Autobedrijf Scheers. Rijdt u minder dan 20.000 kilometer per jaar, dan raden wij aan om minimaal 1 keer per jaar onderhoud in te plannen.

Elk autobedrijf mag uw Tesla onderhouden, mits dat gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant en het bedrijf werkt conform de NEN9140.
 

Tesla model 3, S, X en Y onderhoud

Autobedrijf Scheers kan elk model Tesla onderhouden. Onze monteurs worden regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Daarnaast beschikt Autobedrijf Scheers over de nieuwste diagnose- en meetapparatuur om complete reparaties en onderhoud uit te voeren aan uw voertuig.
 

Reviews

Abel Google review - Autobedrijf Scheers
Vonny Google review - Autobedrijf Scheers
Vonny Google review - Autobedrijf Scheers